1. apr, 2018

1 april

I går blei det henta fram 3 utstillingskasser. Eg har vel hatt nokre tankar om kven som eg kan ta med på Ungfuglskuet på Vindfjell-tunet ved Skien siste helga i mai, men eg hadde lyst å sjå om eg tenker sameleis når dei kom i utstillingsbura. 

Den eine hoa gjekk ut. 2 hoer er eg heilt sikker på, så sant dei ikkje går inn i storfelling no når det er meldt mildare ver. Ein hanne trur eg har potensiale, men han er fortsatt litt ung. Men, mykje kan forandre seg på 2 månadar, så eg velge å ta han med på tilvenning/trening i utstillingskasse.

Eg har ei tredje hoe som også er til vurdering og velge å trene med henne og satsar på at 2 månadar gir drahjelp. 

 

Det er ikkje så mange bura på hekkerommet no. Det er veldig greit. Det er såpass mykje arbeid med hekking og det skjer så mykje framover. Då er det greit at det ikkje krev all verden til tid og jobb meht hekkinga. 

Eg synes der er nokon spennande ungar på gong. Desse er heilt uaktuell for utstilling i år, men neste år ser eg ikkje vekk frå at nokon blir med. Som han som er på bildet. 

Han er fortsatt i hekkeburet, men er komen ut av kassa. 

Det er Landsutstilling i Stavanger i oktober i år, men med 6 ferjer ein veg og ca 16 timar reise for å kome fram, tenker eg pr i dag at det ikkje er aktuelt å ta turen. Det blir både for langt og dyrt.